Dørtrin

Dørtrin kaldes også fodtrin, dørtærskler, fodspark, tærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele der findes. De udsættes for spark og slid i højere grad end boligens trægulv. Afslibning af dørtrin laves af os, et billigt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Dørtrin
Dørtrin

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Når du har gulve af træ, bør ethvert gulvarbejde blive løst af os. Ganske vist er vores specialitet gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling, hvor vores kompetancer, erfaring og ekspertiser virkelig får fri udfoldelse. Imidlertid spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afslibning af plankegulve og parket og store gulvarbejder. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, får du en god og billig effekt med garanti.

Bær din nye kone over dørtrinnet!

Det er familietradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter giftemålet. Her bydes bruden velkommen i rummene for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er altid den værst tænkelige og giver en god del stød, knubs og slid. Det betyder, at materialet ofte er af en hård træsort, der kan tåle den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derfor er mange dørtrin udført i eg. Typisk vil rummenes dørtrin få den samme efterbehandling som de omkringliggende parketgulve har. Dette skaber en harmonisk helhed og giver et rigtig pænt udfald.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har flere benævnelser, der hyppigt benyttes tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin i en døråbning, som i længde og bredde passer med dørens underkant. Det har en støjdæmpende effekt og isolerer mod træk og kulde. Det giver en naturlig rumdeling, der bliver formålstjenlig ved rengøring, vedligeholdelse og pleje.

Hvorfor laves dørtrin i hårde træsorter som eg?

Som nævnt tidligere, kommer dørtrin for en vild stor brug. Dette gør dem modtagelige og vil fordre flittigere gulvslibning end gulve af træ og en holdbar behandling. I en god del arbejder lakeres dørtrinnene uanset om plankegulvet får en anden overfladebehandling som olie, lud, voks eller sæbe

Af hvilken grund runder dørtrin?

Brug og mange års anvendelse af dørtrin i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket er man vidne til navnlig ved bløde træsorter som fyr, lærk og gran der har været brugt i mange generationer. meget slidte dørtrin kan normalt slibes plane, men vi møder tit opgaver hvor en gulvsanering er påkrævet.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, dørtærskel, bundstykker og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I nogle nye moderne beboelser har trægulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, anvendes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derved opnås et umanerlig slidstærkt trin med fin kvalitet.

Mester i høvling af dørtrin

Vi er mester i gulvafslibning behandling samt afslibning af dørtrin køkkenbordplader, trapper, tærskler samt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote