Lud

Ludning og lud er en metode som danner et pænt, lyst og naturligt udseende og patina. Ludning og lud beskytter ikke plankegulvet eller parketgulvet mod brug. Af den grund må der bagefter tilføres en slidfast behandling oven på ludden, herunder hvid lud, voks, sæbe, hvid lak, hvid olie og almindelig lak, olie, lud. Vi bruger fabrikater som:

Lud
Lud
  • Faxe
  • TripTrap

Hvad forstås ved ludning og lud?

Lud og ludning bruges til afværge den normale gule grundfarve på lyse bræddegulve. Ludden er en kemi som tilintetgør træets naturlige garvesyre samt dermed modarbejder gulning. Fra da af modtager du et gulv med den efterstræbte lyse klør.

Hvilken overfladebehandling kan foreslås sammen med lud?

Gulvafslibning og gulvbehandling af gulve kan således give adskillige udtryk afhængig af træsort, træets tilstand og gulvtype. Især lud parketgulve angiver diverse udseende bestemmes af mængden af træets garvesyre. Eksotiske og mørke gulve kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvvedligeholdelse og gulvpleje?

Dersom et luddet gulv ‘skrubbes’ så farven og ludningen går tabt, skal selve parket og plankegulvet letslibes og tilføres endnu en omgang. Daglig rengøring er støvsugning samt vask udført efter behov. Der benyttes en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der udfører i vand. Vask i sæbespånevand er et traditionelt husråd, som vi glædeligt viderebringer til vore kunder. Med sæbespånevand fås den eftertragtede grå hvide patina, der er in nu.

Alternative overfladebehandlinger til natur lud og hvid lud?

Er du på udkig efter et lyst parket eller plankegulv i privatboligen, så ring til gulvfirmaet. Vi tilbyder gulvvejledning, gulvinspiration og gulvrådgivning plus en effektiv gulvservice så du modtager den bedste gulvløsning. Som gulvsliber ved vi alt om bræddegulve og vi lytter til dine ønsker og drømme til det nyafslebne plankegulv, og orienterer dig om vedligeholdelse, tørretid og sæbebehandling. Alternative efterbehandlinger er hvidpigmenteret lak og hvidpigmenteret olie, som giver en prægtig, hvid patina. Vi foreslår ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede plankegulve og parketgulve?

Som anført må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludden i træoverfladen. Dersom der kommer pletter af rødvin, te, kaffe, blod eller andet på gulvet, er måden at anvende en ‘pletfjerner’ til dette formål.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote