Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af plankegulve og parket udføres. Forudsat du ønsker et smukt parket eller plankegulv med et naturligt udseende, er sæbevask en forrygende gulvmulighed. Lud og ludbehandling udføres sædvanligvis med sæbevask og sæbebehandling, for et lyst udseende. Trægulvet vaskes jævnligt, så den holdbare løsning opretholdes, bedst én gang ugentlig.

Sæbe
Sæbe

Hvordan udføres sæbebehandling?

Til sæbebehandling af gulve anvendes en gulvsæbe som er beregnet til gulvvask. Enten som færdigblandet gulvvask eller som sæbespåner der udrøres i lunkent vand. På nyafslebne og ubehandlede plankegulve anvendes en ekstra tyk sæbeblanding indtil trægulvet er grundmættet med sæbebehandling. Et parket eller plankegulv som sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 3 – 5 gange vask. Plankegulvet eller parketgulvet skal være godt tørt imellem hver sæbebehandling. Anvend brugsanvisningerne på dunken og vær særligt opmærksom på vaskeretning, tørretid og blandingsforhold.

Gulvsæbe eller sæbe?

Overfladeløsningen anvendes på ludbehandlede og ubehandlede parket. Fordelen ved ludbehandling af plankegulve eller parketgulve, er at gulvet ikke misfarves og gulnes. Ifald du ønsker et lyst og naturligt plankegulv, kan vask med sæbespåner eller gulvsæbe anbefales.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask benyttes en sæbe der er beregnet til træ og trægulve. Gulvsæbe er tyktflydende og har en række forskellige funktioner. Derimellem at rengøre gulvfladen og beskytte træet. Der findes færdigblandet gulvsæbe fra bl.a. Probat, Trip Trap, Faxe og mange andre. Benyt kuldslået vand fordi brandvarmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Natur sæbe eller hvid sæbe?

Sæbe til træ findes som hvid sæbe eller natur. Farven på parket eller plankegulvet kan justeres ned eller op afhængig af sæben som bruges. Ønskes derimod en hvid patina og udseende anvendes den hvide sæbe.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været benyttet som gulv behandling i mange hundrede år. Ønskes det rustikke, sandskurede og naturlige udseende, er gulvvask med sæbe den aller bedste overfladebehandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din håndværker til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved gulvvask med sæbe følges vejledningen på gulvsæbens emballage. Kontakt os gerne dersom du er i tvivl.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote