Træ og trægulve skaber velvære i boligen

Træ og trægulve bliver smukkere og smukkere jo længere tid man har det. Træ som trægulve er en rigtig god kombination og virkelig en gulvbelægning som er populær i Nordeuropa. Vi ser andre steder i Europa og syden at trægulve ikke er in, men derimod de mange andre former for gulvbelægning som de har i deres baghave. Det kan være:

  • Marmor
  • Natursten
  • Marmor
  • Skifer
  • Klinker

og meget andet. Store stenbrud der ikke laver andet end gulvbelægninger i natursten.

Plankegulve, parketgulve og lamelparket

Træ er et fremragende produkt som byggemateriale og i særdeleshed som trægulve. Er der trægulve i din bolig? Enhver kender en bolig hvori der er trægulve for det er nemlig den type gulvbelægning som er allermest benyttet i danske hjem. Dansk arkitektur har skattet træ som byggemateriale igennem rigtig mange og faktisk lige siden vikingetiden har man benyttet træ som det foretrukne gulvmateriale.

“Vikingerne forvandlede de jordklinede gulve til trægulve”

Trægulve i vikingetiden

træ og trægulve. her vikingehuse med jordklinede gulveVed trægulve flyttes det naturlige og levende ind i boligen, som skaber en særegen hygge og velvære. Som et alternativ til beton, klinker, marmor og andre byggematerialer er træ en rigtig god løsning til at skabe en modpol til alt det kunstige. Træ har en visuel værdi og indflydelse på det at opholde sig i en bolig. Med træ som byggemateriale har man en fornemmelse af at ikke alle materialer er kunstige men at vi stadig er en naturlig del af naturen selvom vi opholder os i eget hjem. Og netop det naturligt kendetegner træ som det fantastiske byggemateriale det nu engang er og det er godt for både miljøet og det at opholde sig sammen med det.

NOTE: Træ i boligen gør så stor en forskel at det skal opleves. 

Træ – et naturens materiale

Der er nogle der mener at træ som trægulv er det største kunstværk der kan være i en bolig. Her kan de fantastiske åretegninger og strukturer i materialet betragtes, samtidig med at man kan sætte sig inde i den historie og de begivenheder som træet har gennemlevet. Ikke blot som trægulv men også som et almindeligt og naturligt træ som har stået ude i skoven og kæmpet for at få lys, vand og ikke mindst næringsstoffer. Vi har sågar oplevet trægulve som er benyttet som vægbeklædning simpelthen på grund af det æstetiske og smukke ved dette naturlige materiale.

Træ i danske boliger

Danske designere og arkitekter har igennem mange generationer benyttet træet i deres virke og det kendetegner danske boliger som har trægulve fra danske og skandinaviske træsorter mange steder rundt omkring i de små hjem. Alle der har prøvet at have et trægulv ved hvor behageligt det er at gå på og idet hele taget at berøre. Hvordan det føles at have naturen med helt inde i stuen? sammenlignet med mange andre gulvmaterialer.

Træ genplantes og fornyes

Til sammenligning med andre gulvmaterialer så fornyes trægulve. Ved skovning af træet plantes der nye kimtræer og en ny generation af træ er på vej op. Det er et krav ved certificeret skovbrug at der finder en naturlig fornyelse sted så vi også sikerer dette fantastiske afslibning i mange år fremover. Helt på samme måde sker det ikke med træsorter fra eksotiske lande, og derfor er mange træsorter herfra ikke muligt at købe og indføre i danmark og skandinavien. Men vi skatter i høj grad også de lyse Skandinaviske træsorter som passer ind i Dansk arkitektur og sammen med møbler, interiør og andet.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote