Trægulve – Hvorfor vælge et gulv i træ til boligen?

Trægulve foretrækkes af mange boligejere. Hvorfor vides ikke? Men træ har en række karakteristika og fordele som andre materialer ikke har. En gulvbelægning i træ skiller sig betydeligt ud fra andre gulvtyper og materialer, herunder:

  • Trægulve der bliver smukkere dag for dag. Træ kan afslibes og afhøvles samt efterhandles med lak, lud, sæbe, voks eller måske olie. Gulvarbejde, gulvrenovering, gulvrestaurering og meget andet bestemmes af gulvets beskaffenhed. Gulvmanden kan udføre et gulvtjek og en gulvvurdering og finde ud af om trægulvet i det hele taget kan afslibes. Afslibning af dørtrin, trappetrin, køkkenbordplader og vindueskarme i træ. Her på billedet ses et blankt lakeret trægulv.Beton
  • Marmor
  • Vinyl
  • Linoleum
  • Tæpper
  • Naursten

og meget andet. Træ og trægulve har fordele men også ulemper, og i for eksempel vådrum er det ikke den allerbedste gulvløsning.

Trægulve og egenskaber

Træets overflade, struktur og farver passer perfekt til dansk arkitektur, interiør, møbeldesign, farver på vægge, kunst og boligindretning. De lyse og smukke træsorter passer til vægge af mursten og pudsede vægge. Det være sig i samme lyse nuancer men også i mørke pangfarver og andet, med andre ord er trægulve velegnede til de fleste farvesammensætninger. Træets overfladestruktur gør, at det er utroligt behageligt at røre ved og gå på som gulvmateriale. Nyafslebet træ har den smukke overflade samtidig med at den er behagelig at gå på og røre ved.

Trægulve er skaber velvære i hjemmet

Samtidig har træ den udmærkelse, at det er let fjedrende og derfor skånsom for fødder, knæ, led og ryg. Modsat mange andre gulvtyper er trægulve skånsomme for led men også med til at skabe velvære for boligens beboere. Det at føle velbehag blot ved at gå på sit gulv er i sig selv en fantastisk følelse, der helt sikkert gør, at træ og trægulve vil være det foretrukne byggemateriale i en rum tid fremover. Det siges også at træ er det mest benyttede byggemateriale verden over næst efter beton.

Harmoni i boligen kendetegnes af træ

Træ har endvidere den fordel, at det går i smuk harmoni med andre byggematerialer, herunder netop beton og mursten. Det oplever vi ofte i vores daglige virke med gulvarbejde, at overgange imellem for eksempel beton og træ er fantastisk elegang i forhold til overgangen imellem beton og marmor eller beton og linoleum. Idet der er så utrolig mange ting der taler for at benytte trægulv som gulvmateriale, er det helt klart også derfor at vi fra firmaets start, for efterhånden mange år siden, valgte at beskæftige os med netop træ som vores foretrukne gulvmateriale. Vi er derfor gulvspecialister med netop speciale i træ og trægulve og det har vi ikke eneste øjeblik fortrudt. Tværtimod er det en fornøjelse at være vidne til at opfriske dette fantastiske naturens materiale, hver dag, året rundt.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes