Voks

Bonevoks og voksning af træ og trægulve har været anvendt som en ubetydelig overfladebehandling i de seneste rigtig mange år. I gamle dage anvendte man jævnligt bonevoks som overflade idet alternativer som lak og olie ikke eksisterede på daværende tidspunkt. Overfladebehandlingen gav et stort arbejde med den uundgåelige pasning og pleje.
Voks
Voks

Hvad er Voks og gulvvoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive spejlblank. Voks bruges ikke kun på parket- eller plankegulve men også andre gulvtyper, såsom natursten, linoleum med videre.

Hvad menes med bonede plankegulve og parket?

Voksbehandling er en efterbehandling som påkræver uhyre meget arbejde. Den yndige og spejlblanke overflade fås ved boning med en high speed buffer, en maskine som opvarmer gulvvoksen med høj poleringshastighed. Ved jævnlig vedligeholdelse anvendes almindelig gulvpolering. High Speed polering bruges som interval gulvvedligeholdelse.

Buffer polermaskine og voksning?

Buffer er en highspeed polerings teknik, der er utrolig effektfuld og tidskrævende. De spejlblanke gulv  i supermarkeder er buffer poleret. Bufferen varmer voksen op, som derpå blank poleres. Denne metode giver en uopslidelig, blank og rengøringsvenlig behandling.

Gulvvoks og voksning

Voksning og boning stiller store krav og er særdeles tidsrøvende. Denne overflade udføres i almindelighed kun på pladser med ansatte eller tjenestefolk med erfaring og viden om denne måde, herunder på godser, herregårde og slotte. Dette specielle håndværksfag er nærmest i glemmebogen og på kraftig retur.

Hvad er ludning og ludvoks?

Ludbehandling anvendes herudover ved gulvvoks samt voksbehandling. Her påføres gulvoverfladen en ludvoks der danner en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri gulvoverflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er ydermere en efterbehandling som sjældent anvendes, men er god til naturlige og lyse parket og plankegulve.

Alternativer til bonevoks og voksning

Gulvolie og lak er gode alternativer til gulvvoks og voksbehandling. Her henholdsvis mættes træet med hærdende olie eller forsegles med lak. Begge disse behandlinger kan derudover blankes op og poleres.

Skriv, mail eller ring gerne for flere facts om voksede plankegulve eller parket.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote